Graciozna čak i u starosti

Carmen Dell’Orefice je model već više od 70 godina. Danas diva sa modne piste ima 90 godina i daleko je od toga da planira kraj svoje karijere.

Supruga jednog fotografa primijetila je Carmen Dell’Orefice u autobusu na Manhattanu.

“Tada sam imala samo 13 godina”, prisjetila se Dell’Orefice u nedavnom intervjuu. „Napravila sam probne fotografije i majka je nakon toga dobila pismo. Rekli su joj da sam vrlo šarmantno dijete, ali nimalo fotogenična”.

Urednici modnog časopisa “Vogue”, kojim se Dell’Orefice nedugo zatim predstavila preko prijatelja svojih roditelja, vidjeli su stvari drugačije – i stavili je na naslovnicu 1946. godine kao tinejdžerku.

Više od 70 godina kasnije, elegantna žena dugih nogu i bijele kose i dalje je dobro tražena pred kamerama i na modnim pistama. Sa 90 godina, ona je vjerojatno najstariji aktivni model na svijetu.

“Planiram ovo raditi do105., a onda ću vidjeti mogu li naći drugi posao”, našalila se jednom u intervjuu za “Harper’s Bazaar”.

Svakodnevno vježbanje joj je važno – čak i nakon što je ugradila umjetna koljena i kukove.

„Oporavljam se, ne usporavajući. Pokret je moje opuštanje.Pored posla, bavim se i kuhanjem, slikanjem i mojim prijateljima – onima kojima je tako lijepo što su još živi“, rekla je.

Karijera Dell’Orefice je uvijek bila dobra, ali je svoj veliki iskorak napravila tek u starosti.

„Zapravo, sada sam u području, koja za posao ne može biti marketinški sposobno: godine i bijela kosa. Ali, sam ovo područje polako učinila svojim, jer ostajem pri svojim godinama“.

 Bez obzira na to, ona otvoreno priznaje: „Još uvijek smišljam kako zaista raditi ovaj posao“.

Naslovnica “Voguea” bila je početak života u jet setu, koji je, u međuvremenu, prekinula, da bi se udala tri puta i rodila jednu kćerku.

Za Dell’Orefice se kaže da je muza španskog umjetnika Salvadora Dalija.

Igrala je i u filmovima i epizodama u serijama.

“Jedem jer imam apetit, i ne brojim nikakve kalorije”, kaže Dell’Orefice, vitka i graciozna čak i u starosti.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)