Košarkašice BiH danas “love” pobjedu protiv Turske za plasman u drugi krug Eurobasketa

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu Eurobasketa u Španiji i Francuskoj danas u Strasbourgu igra protiv Turske.

Nakon što su juče kreirale senzaciju pobjedom nad Belgijom (70:55),  reprezentativke BiH imaju priliku da današnjim trijumfom izbore drugi krug EP-a.

Turska je juče poražena od Slovenije (47:72) i nema pravo na novi kiks ukoliko želi izbjeći eliminaciju već u prvoj rundi Evropskog prvenstva. Prvo ime ove selekcije je Quanitra Hollingsworth (32), naturalizovana Amerikanka iz Galatasaraya, centar s WNBA iskustvom.

Ali, nema sumnje da će i bh. košarkašice biti itekako motivisane. Eventualnim trijumfom reprezentacija BiH prvi put u istoriji osigurala bi plasman u drugi krug EP-a i najmanje baraž za četvrtfinale, odnosno eliminacijsku faz,u u koju ulazi 12 najboljih selekcija. Bio bi to ogroman korak za bh. košarku, svjesne su i naše igračice, koje su ponovo spremne dati sve od sebe.

“Nadam se da ćemo izaći s istom energijom kao protiv Belgije, da ćemo se odmoriti i odigrati istu utakmicu”, poručuje Matea Tavić.

Utakmica Turska – BiH u strasburškoj dvorani Rhenus Sport počinje u 12 sati.

(Fena)