Pripreme i Regionalni tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja Sarajevo 2021

Klizački par Ekaterina Mitrofanova i Vladislav Kasinskij, odnedavno članovi Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i bh. reprezentativci, boravili su u Sarajevu, gdje su se pripremali za naredna takmičenja, zajedno sa ostatkom bh. reprezentacije.

Mitrofanova i Kasinskij su bivši juniorski prvaci svijeta i od njih i u seniorskoj konkurenciji Savez očekuje dobre rezultate. Ovaj klizački par, posljednji dan boravka u BiH, imao je priliku da posjeti OK BiH, gdje ih je primio generalni sekretar Said Fazlagić i, tom prilikom, poželio im je uspješan nastavak klizačke karijere sa akcentom na kvalifikacije za nastup na ZOI 2022, te JGP u Slovačkoj. Mitrofanova i Kasnskij zahvalili su se OK BiH na ukazanom povjerenju i podršci pri sticanju bh. državljanstva.

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Saveza klizačkih sportova  Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti, u Sarajevu će se, od 18. do 25. juna, održati Regionalni tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja Sarajevo 2021.

“Priliku da steknu nova znanja i iskustva imaće mladi treneri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kurs će biti vođen od strane stručnjaka Međunarodne klizačke unije (ISU), a njime je obuhvaćena edukacija trenera na ledu i van leda, sa posebnim osvrtom na poznavanje pravila i Anti-Doping procedura”, kaže Zikrija Đonko, perdsjednik saveza klizačkih sportova BiH.