U toku je prijava zidnih površina za oslikavanje murala u Mostaru

Pod sloganom “Ne boji se boje!”, počele su pripreme za deseto, jubilarno izdanje Street Arts festivala u Mostaru, koji će se održati u septembru. Ekipa SAF-a ponovo poziva sugrađanke i sugrađane na saradnju i prijavu svojih objekata za oslikavanje umjetničkim muralima.

Svi koji su zainteresovani da muralima, kao svojevrsnom galerijom na otvorenom, ukrase pročelja vaših zgrada, javnih i drugih objekata, kontaktirajte organizatore na mail:  streatartsfestival@gmail.com ili 063 259 518.

“Zajedno omogućimo da naše ulice postanu veliki atelje svjetski priznatim umjetnicima koje planiramo ugostiti od 3. do. 13. Septembra”, kazali su organizatori.

Za vrijeme održavanja, festival organizuje brojne alternativne i otvorene programe za razne

generacije koji objedinjuju ulični teatar, muziku, ples, radionice i izložbe, odnosno mogućnost da se društvo informira, razvije intersovanje i ostvari odnos sa gradom i umjetnošću u gradu.

Umjetnost realizovana na zidnim plohama eksterijera, izložene posmatraču iz civilnog života, želi u formi jedne galerije i eksponata učiniti umjetnost dostupnom i pristupačnom životu svakodnevice.

(NovaSloboda.ba)