Predstava “Game” za Međunarodni dan izbjeglica u bašti Ćorovića kuće

SKPD “Prosvjeta” Mostar i Mostarski teatar mladih, u povodu 20. juna – Međunarodnog dana izbjeglica, publici poklanjaju predstavu “Game” nastalu na bazi dokumentarne građe iz rada sa migrantima u okviru međunarodnog projekta IMPACT, što ga u BiH implementira Agencija lokalne demokratije Mostar.

Predstava će biti izvedena u bašti Ćorovića kuće nedelju u 20 sati.

Predstava je dokumentarno svjedočanstvo o životu, stradanju, razlozima polaska na dugi put neizvjesnosti, o ljudima koji se nadaju boljem životu.

U predstavi igraju Sara Kljajić, Edina Delalić, Irma Lipovac, Ali Kamer Aksoy, Haris Habibija i Haris Pašić, a režirao ju je Sead Đulić. Ovo je njeno osmo izvođenje.

Dolazak na predstavu je znak podrške svima onima koji su morali napustiti svoje domove, svoja mjesta stanovanja, svoje zemlje…, ali i podsjećanje na isto takvo stradanje građana Bosne i Hercegovine.

“Dolazak je znak podrške svima onima koji su morali napustiti svoje domove, svoja mjesta stanovanja, svoje zemlje…  Vidimo se u bašti kojom je hodio Aleksa Šantić. Možda je baš tu napisao “Ostajte ovdje”, poručuju iz MTM-a i SPKD Prosvjeta.

(NovaSloboda.ba)