U MC Pavarotti izložba koja promoviše američku kulturu

Američki kutak Mostar organizuje izložbu mladih likovnjaka koji su učestvovali na “Art for Progress” likovnim kolonijama za srednjoškolce 2020./21. i koja će se održati u srijedu, 23. juna, u 19 sati u galeriji Muzičkog centra Pavarotti.

“Pop Art” izložba produkt je edukativnih, kreativnih i inspirativnih druženja koja su organizovana s ciljem promocije bogate američke kulture, te osnaživanja, afirmiranja i umrežavanja mladih talenata.

Učesnici su motivisani tematskim predavanjima i umjetnicima naslikali radove koji odišu vibrantnim bojama i dočaravaju pop art motive koje su istražili kroz upoznavanje popularne kulture, najavili su organizatori.

U okviru “Art for Progress” koncepta, učesnici su, uz mentorice, umjetnice Maju Rubinić i Sabinu Maslo, takođe usavršavali likovne tehnike, nadograđivali znanje o američkoj istoriji umjetnosti, osobama koje su zapamćene po velikim djelima, kao i onima koje ih najviše inspirišu.

Na izložbi izlažu Luka Marić, Ivana Čorić, Petar Mihić, Manuela Kurtović, Petra Međugorac, Nina Kurtović, Ivana Čorić, Helena Vučina, Ebru Zuhal Gilić, Medina Dedić, Lejla Imamović, Sara Peco, Klara Čutura, Marija Čutura, Lorena Moro, Anida Čampara.

(Fena)