„Junaci Pavlove ulice“ u mostarskom Kazalištu lutaka

U Lutkarskom kazalištu Mostar u petak i subotu biće izvedena predstava „Junaci Pavlove ulice“ Predstava se igra u petak u 18 i u subotu u 11 sati.

„Junaci Pavlove ulice jedna je od onih knjiga koju se ne zaboravlja, koja dira, pogađa ravno u srž ljudskog života i veliča širinu međuljudskih odnosa. Taj dječji roman koji govori o srčanoj borbi običnih dječaka obične Pavlove ulice za obično igralište koje je njima znači beskonačnost i slobodu, protiv velikih momaka u crvenim košuljama, ticao nas se onda kada je napisan, davne 1906., rukom Ferenca Molnara, i danas, 113 godina kasnije. Njegovi likovi su živi, puni, dostojni detaljnih opisa i unutarnjeg života. Odabirom ovog materijala kao polazišne tačne jedne pozorišne predstave osjeća se stanovita odgovornost u želji da se ne propusti niti jedan detalj ove priče o odrastanju, prijateljstvu i zajedništvu. Svaka smrt donosi prebrzo odrastanje, a ona najbližih prijatelja, koji su život izgubili boreći se za komadić dječjeg igrališta, ona donosi želju da postanemo ljudima. U svoj svojoj punini. Stoga ovom predstavom progovaramo o važnosti svakog čovjeka, svakog života i svakog i najmanjeg bića koje može nositi promjenu“, kaže rediteljica Tamara Kučinović.

Dramaturška saradnica i asistentica redateljice: Matea Bublić

Scenografkinje i dizajnerice lutaka: Ivana Živković i Sheron Pimpi – Steiner

Muzika: Petar Eldan 

U predstavi igraju:Jelena Kordić Kuret – Nemeček, Jadranka Popović Miljko – Boka, Marta Haubrich – Čonakoš, Vajs, Ružica Bošković – Gereb, Barabaš, Anela Planinić Škutor – Kolnai, Čele, Ivan Nevjestić – Feri Ač, Tibor Oreč – Pastor.

Ton majstor: Dario Šunjić

Majstor bine: Zoran Antonijević

Majstor svjetla: Arijan Knezović

Predstava je prigodna za djecu iznad 10 godine.

(NovaSloboda.ba)