Victoria’s Secret otpustila supermodele

Bile su blistave boginje modnih pista, erotskih snova i seksualnih maštarija: poznate, supermodeli iz “Victoria’s Secreta”. Sada se etiketa donjeg rublja odvaja od svojih “anđelica”. Brend se želi odmaknuti od površnosti i ubuduće se oglašavati samo sa ženama koje su poznate po svojim dostignućima.

Victoria’s Secret jedna je od najpoznatijih etiketa donjeg rublja na svijetu. Ne samo zbog spektakularnih modnih pista i modela koji su modnom pistom hodali sa anđeoskim krilima.

Sada je generalni direktor brenda, Martin Waters, bacio bombu u intervjuu za “New York Times”: Etiketa se rastaje od svojih “anđela”.

“Moramo prestati raditi ono što muškarci žele i početi raditi ono što žele žene”, kaže Waters, objašnjavajući promjene.

Kako izvještava „Gala“, umesto „anđela“ postoje žene koje su poznate po onome što su postigle – a ne samo po svom tijelu. Nova lica uključuju fudbalerku Megan Rapinoe (35), skijašicu slobodnim stilom Eileen Gu (17), manekenku sa oblinama Palomu Elsesser (29) i indijsku glumicu Priyanku Chopra Jonas (38). Nova grupa modela pod nazivom „VS Collective“ uključivaće ukupno sedam žena, koje će ubuduće biti predstavljene na društvenim mrežama i u kampanjama.

“Dugo sam znao da smo morali promijeniti ovaj brend, jednostavno nismo imali kontrolu nad markom, da bismo to učinili,” rekao je Waters za New York Times.

Model veličine Paloma Elsesser u tome vidi svoju ulogu, uključujući raspon veličina kod Victoria’s

Secret, da bi se tu  moglo nešto promijeniti. Cilj: sve veličine do XXXXXL.

„Nisam postala model samo da bih radila cool stvari; Učinila sam to da promijenim svijet“, kaže ona.

Ostaje da se vidi hoće li, i kako će konzumenti primiti ovu radikalnu promjenu marke.

Prduzet je barem prvi korak u novom smjeru.

Bivša anđelica Tyra Banks napisala je na Instagramu: „Teško je biti prva. Biti prvi je presudno, jer se to  može koristiti za otvaranje vrata drugima”.

Ona je 1995. godine bila prvi afroamerički model na modnoj pisti Victoria’s Secreta.

“Možda sam otvorila ova vrata, ali vi ćete se sada morati probiti kroz njih”.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)