Šabanović i Muratović zadovoljni radom “Merhameta” u Jablanici

Načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović i predsjedavajući Opštinskog vijeća Jablanica Emir Muratović primili su delegaciju HO “Merhamet” MDD. U delegaciji, koju je predvodio predsjednik ove humanitarne organizacije Kenan Vrbanjac, bili su i direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić i sekretar Osnovnog odbora “Merhameta” Jablanica Aldin Lulić.

Delegacija Merhameta se zahvalila rukovodstvu opštine na dosadašnjoj saradnji i pomoći  Osnovnom odboru “Merhameta” Jablanica i njegovoj javnoj kuhinji.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje opštine Jablanica i “Merhameta”.

“Merhamet” želi biti partner svim opštinskim načelnicima, te pomoći lokalnim zajednicama da se lakše nose sa socijalnim problemima u svojim sredinama”, kazao je Vrbanjac.

Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić se zahvalio opštinskom načelniku na podršci “Merhametu” Jablanica.

“Želimo da gradimo partnerski odnos sa lokalnim zajednicama, kako bismo zajednički radili na popravljanju socijalne slike u svim opštinama”, kazao je Hasić.

Sekretar Osnovnog odbora “Merhameta” Jablanica Aldin Lulić upoznao je načelnika Šabanovića i predsjedavajućeg Opštinskog vijeća Muratovića sa aktivnostima i planovima “Merhameta” u ovom gradu.

“Nastojimo da niko ne ostane gladan na području Jablanice i to uspijevamo zahvaljući podršci Općine Jablanica i sjedišta HO ‘Merhamet’ MDD”, kazao je Lulić.

Opštinski načelnik i predsjedavajući Opštinskog vijeća istakli su da su veoma zadovoljni radom “Merhameta” u Jablanici, te su izrazili očekivanja da saradnja i u budućnosti može ići samo uzlaznom linijom.

(NovaSloboda.ba)