Otvorene prijave za radionicu „Vizija skate park“

Otvorene su prijave za novu radionicu za mlade u organizaciji Street Arts Festival Mostar u partnerstvu s OKC Abrašević u okviru koncepta „The Future of Public Spaces“.

Pozivaju se svi zainteresovni studenti Arhitekture i Urbanizma, Dizajna enterijera, skateri, umjetnici, učenici srednjih škola, kao i svi drugi zaljubljenici u skate kulturu na radionicu „Vizija skate park“’, koja će se održati od 12. do 16. jula.

Riječ je o prvoj fazi, u okviru koje će se mapirati potencijalne lokacije u gradu gdje bi jednoga dana mogao da se izgradi skate park u Mostaru, a u okviru radionice cilj je, takođe, da se mladi osnažuju, motivišju i educiraju o načinima kako bi se mogao i trebao koristiti potencijal javnih prostora.

„Ovom radionicom, počećemo s kampanjom koju odavno želimo pokrenuti s obzirom da bi Mostar kao urbana sredina trebao imati skate park. Zajedničkim radom učesnika iz različitih oblasti cilj je da se uobliči konceptualno rješenje i da se istovremeno mladi uključe u osnaživanje urbane kulture, a samim tim i u razvoj lokalne zajednice“, kažu organizatori SAFMO.

Produkt ovog programa biće finalno rješenje skate parka, koje ujedno predstavlja prvi korak u njegovoj  potencijalnoj realizaciji u budućnosti i koje će, takođe, biti predstavljeno i nadležnim na razmatranje.

Voditeljice radionice su arhitektice Enida Šetka i Esma Šantić – osnivačice Udruženja Fora.

Za prijavu je potrebno popuniti formular na ovom linku.

Program se realizuje uz podršku programa „Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative” (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

(NovaSloboda.ba)