“Konjički noćni cener” okupio više od 600 takmičara iz BiH i regije

U organizaciji konjičkog Atletskog kluba “Pace” u Konjicu je u subotu održana trka “Konjički noćni cener”, koja je okupila veliki broj takmičara iz BiH i regije.

Riječ je o trci na 10 kilometara, u kojoj je učestvovalo 614 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije, u sklopu tri trke.

Ovaj sportski događaj otvorio je načelnik opštine Konjic Osman Ćatić, koji je takmičarima i gostima poželio dobrodošlicu.

“Čestitam organizatoru na manifestaciji koju su poklonili gradu i želim da ovakve manifestacije budu podstrek svima koji su gledali utrku da naredne godine učestvuju u ovom i sličnim sportskim programima”, kazao je načelnik Ćatić.

Najbrži u muškoj kategoriji bio je Milan Mitrović iz Srbije (31:58), drugi je bio Mlađen Samardžić (33:01), dok je kao treći završio Emir Hastor (33:23).

Srbijanska olimpijka Olivera Jevtić bila je najbrža žena u Konjicu (35:17), a druga je bila bh. olimpijka Lucia Kimani (38:50). Adela Čomor je završila kao treća sa rezultatom 40:15.

Kilometar života je bila najbrža mješovita štafeta sa rezultatom 41:20 (Belma Baralija i Armin Husika). Drugo (42:22) i treće (43:17) mjesto pripada štafetama Capital Runners 387 (Ibrahim Zubača i Amela Tuzlak, te Almir Sivić- Softić i Ivana Perlain-Uzunović).

Startni broj 1 na “Noćnom ceneru” nije nosio niko od aktivnih takmičara, jer je on ostao rezervisan za Osmana Junuzovića, koji je preminuo u 27 godini, a bio je stalni učesnik trka širom Bosne i Hercegovine. Ovogodišnja trka, na neki način je i sjećanje na Junuzovića, koji je bio omiljen među svim trkačima, naveli su organizatori.

Inače, glavnu trku od 10 kilometara uspješno je istrčalo 345 trkača, dok su mješovitu štafetu istrčala 43 para, odnosno 86 učesnika. Dječija trka Sada & mala raja brojala je 174 mališana.

Organizatori su zahvalili volonterima iz raznih udruženja, sponzorima, prijateljima trke, pripadnicima MUP-a HNK-a, Domu zdravlja, opštini Konjic i svim građanima opštine, koji su podržali projekat.

“Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovog događaja koji prerasta u brend, koji ćemo njegovati u Konjicu i u budućnosti”, kazao je tom prilikom direktor manifestacije Mahir Mujić, koji je naglasio da su takmičari imali priliku trčati uz najljepše dijelove Konjica, uz Neretvu i upoznati ovaj grad na poseban način, saopštili su organizatori.

(Fena)