Upisana 16. generacija učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) je u novu školsku godinu upisao svoju šesnaestu generaciju učenika.

Novu generaciju UWC-a Mostar čini 110 učenika. koji dolaze iz 56 zemalja svijeta, te sa područja cijele BiH.

Službena dobrodošlica za nove učenike počinje krajem avgusta sa orijentacijskom sedmicom, tokom koje će se učenici pobliže upoznati s misijom UWC-a Mostar, programom međunarodne mature, režimom života u učeničkim rezidencijama, te gradom Mostarom.

Tokom svog boravka na Koledžu, pored akademskog usavršavanja, učenici će učestvovati i u mnogim društveno korisnim aktivnostima i projektima, te na taj način doprinijeti misiji Koledža i aktivnostima u gradu Mostaru.

Nastavu na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru u školskoj 2021./2022. godini će prema programu međunarodne mature (IBDP), pohađati ukupno 205 učenika iz preko 60 zemalja svijeta.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. godine i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 15  godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Koledž svoje učenike edukuje da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje, a u ovoj godini obilježava i jubilarnu petnaestu godinu postojanja kao jedina UWC škola na području Balkana.

(NovaSloboda.ba)