Mađarska donirala Crnoj Gori 200 hiljada doza kineske vakcine

U Podgoricu je stiglo 200 hiljada doza kineske vakcine Sinopharm, koje je Crnoj Gori donirala Mađarska.

U ime mađarske vlade  donaciju je uručio ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Siarto, saopštilo je crnoogorsko Ministarstvo zdravlja.

Resorna ministrica Jelena Borovinić Bojović prilikom primopredaje donacije rekla je da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada, pokazala visok stepen solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori. Ocijenila je da je 200 hiljadadoza Sinopharm vakcine “od neprocjenjivog značaja, jer dolazi u pravom trenutku u Crnu Goru”.

“Na taj način nastavlja se masovno vakcinisanje protiv koronavirusa”, rekla je Borovinić Bojović na aerodromu Podgorica, pozivajući stanovnike Crne Gore da se cijepe.

Crna Gora je, od početka maja, kada je počela kampanja masovnog vakcinisanja, potpuno imunizovala više od trećine odraslog stanovništva. U toj zemlji aktivno je trenutno 285 slučajeva zaraze, i njihov se broj svakodnevno smanjuje, prenosi Hina.

Crnogorske zdravstvene vlasti tvrde da u tu zemlju nije stigla delta varijanta virusa, ali kažu da je samo pitanje dana kada će biti potvrđena.

(Fena)