Otvoren odbojkaški kamp, s odbojkašicama radi trener koji je osvojio Ligu prvaka

Ljetni odbojkaški kamp Hrvatskog odbojkaškog kluba ”Čapljina” ove godine je ”jači” po pitanju stručnog kadra, ali i brojnosti odbojkašica, nego ijedan do sada.

Radi se u petom ljetnom odbojkaškom kampu u Čapljini, gradu odbojke, koji je iznjedrio neka od najvećih odbojkaških imena.

Treninge s odbojkašicama jutros su odradili Mirjana Milić i poznati odbojkaš Danijel Galić.

Njima se tokom dana pridružio i prof. dr. Goran Nešić (prof. odbojke i bivši selektor bh. odbojkašica), a na kamp stižu i Stevan Ljubičić (trenutni selektor bh. reprezentacije), Danielle Santarelli (trener Hrvatske reprezentacije i osvajač ovogodišnje Lige prvaka i osvajač tri italijanske titule u protekloj sezoni), Tomislav Ćošković (pomoćnik selektoraHrvatske reprezentacije), kao i direktor svih reprezentacija Hrvatske Frane Žanić, a kamp će posjetiti i svoja iskustva s odbojkašicama podijeliti igrači Danijel Galić, Ivan Raič i mnogi drugi.

Kamp će trajati do subote, 10. jula, a treniraće se dva puta dnevno. Pored treninga, biće održana različita mjerenja i predavanja – prioritetno ona o važnosti zdrave ishrane kod sportista, kao i važnosti obrazovanja u životu sportista.

Kamp u Čapljini podržao je i Studentski odbojkaški klub ”Mostar”, premijerligaš, koji ove godine po prvi put u klupskoj istoriji igra evropsku utakmicu.

(NovaSloboda.ba)