RO “Merhamet” Mostar provodi akciju “Kurban 21”

Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” Mostar tradicionalno, i ove godine provodi akcije “Bosanski kurban” i akciju “Kurbani u Mekki i Australiji”.

U okviru akcije  „Bosanski kurban“, koja traje do 21. jula 2021. godine, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

“Uplatom vaših kurbana u ‘Merhametu’, pomažete rad i obezbjeđujete meso za čitavu godinu za 41 „Merhametovu“ narodnu kuhinju i njihove punktove širom BiH, u kojima svakodnevnomo hranimo oko 8.000 socijalno ugroženih građana i njihovih porodica. Istovremeno, pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine”, kaže Adnin Hasić direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar.

Donacija za domaći kurban iznosi 350 KM i tu nudi se mogućnost da svi oni koji žele mogu prisustvovati klanju kurbana u klaonicama u Sarajevu i Visokom, te dostavu kubanskog mesa na kućnu adresu za one koji žele zadržati trećinu kurbana za svoju porodicu

„Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz Mekke i Australije. Akciju, koja traje do 19. jula, provodi „Merhamet“ Švedske, a u akciji učestvuje i HO „Merhamet“ MDD sa svojim organizacionim jedinicama. Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima i na ovaj način pomaže se ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima.

Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 270 KM. Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u kancelariji Regionalnog odbora Mostar i osnovnim odborima u Konjicu i Jablanici u sklopu koga djeluje i “Merhametova” javna kuhinja.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Vakufska banka : 1604600046787940 Sve dodatne informacije se mogu dobiti kod naših sekretara osnovnih odbora na brojeve telefona: RO Mostar: +387 62 800 077 OO Konjic: +387 62 442 105 OO Jablanica: +387 36 752 950 e-mail:merhamet.mostar@gmail.com

(NovaSloboda.ba)