Crnogorski premijer dočekivao turiste na granici sa Srbijom

Crna Gora je otvorena za sve turiste, spremna je da pokaže svoju gostoljubivost, rekao je u petak crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji je na graničnom prelazu Dobrakovo između Crne Gore i Srbije pozdravljao turiste koji su ulazili u tu zemlju.

Krivokapić je kazao da su turisti bili zadovoljni, ali i pomalo iznenađeni, jer nisu očekivali da će ih dočekati crnogorski premijer. On je rekao da na tom graničnom prelazu najduže čekanju iznosi 20 minuta, te da se sve procedure poštuju.

“Stvaramo jednu dobru praksu, gdje želimo direktnim uvidom u stanje dođi do saznanja kako sve funkcioniše, ima li čekanja, jer u ovim vrelim danima sve nas najviše nervira čekanje“, rekao je crnogorski premijer.

On je iznio podatak da je u junu taj granični prelaz registtrovao za četvrtinu više prelaza putničkih motornih vozila nego 2019. godine, kada je Crna Gora oborila rekord po broju turističkih posjeta i prihoda od turizma.

“To su impozantni rezultati i daju nadu da će ono što je projektovano budžetom biti nadmašeno. Juni je to pokazao, a juli i avgust će sigurno to potvrditi, jer je situacija u Crnoj Gori što se tiče koronavirusa stabilna”, rakao je Krivokapić istakavši da se njegova zemlja sa tri zaražena na 100 hiljada stanovnika nalazi u zelenoj zoni.

Crna Gora je prošle godine, zbog epidemije koronavirusa imala katastrofalnu ljetnju turističku sezonu, u kojoj je ostvarila svega osam posto onih prihoda koje je imala u 2019. godini, kada je od turizma zaradila milijardu eura.

Budžetom za 2021. godinu, crnogorska vlada predvidjela je da će od turizma uprihoditi oko 700 miliona eura, prenosi Hina.

(Fena)