Velež se zahvalio navijačima: Kako je dobro vidjeti vas opet…

Velež se, poslije 33 godine, vratio u fudbalsku Evropu. Rođeni su u četvrtak, na stadionu Grbavica, u prvoj utakmici prvog pretkola UEFA konferencijske lige, sa 2:1 savladali predstavnika Sjeverne Irske ekipu Colerainea.

Gledaoci u glavnom gradu BiH, a i svi oni pored TV ekrana, uvjerili su se u fanatičnu ljubav navijača Veleža prema klubu crvene boje, Bodrili su članovi KN Red Army svoje ljubimce od početka do kraja utakmice i bili su vjetar u leđa momcima Feđe Dudića.

Osjetili su to i u Upravi Veleža, koji su se javno zahvalili navijačima.

“Iako se utisci nakon sinošnje utakmice još uvijek nisu slegli, koristimo priliku da se iskreno zahvalimo našim vjernim navijačima na korektnom ponašanju, navijanju i poštovanju dogovora kako sa Upravom Veleža, tako i sa lokalnim vlastima Kantona Sarajevo tokom putovanja na relaciji Mostar – Sarajevo – Mostar, zatim tokom samog boravka u gradu Sarajevu, te na stadionu Grbavica.

Vaš huk sa tribine, vaša pjesma i ljubav prema Klubu bila je velika snaga našim igračima koji su nakon primljenog gola nastavili da se bore, te da na kraju upišemo vrijednu pobjedu.

Još jednom ste pokazali zbog čega ste za nas najbolji navijači na svijetu, i zašto se za Rođene kaže da su klub RAje, ljubavi, prkosa i ponosa.

Nastavljamo zajedno da se borimo, da budemo jedni uz druge i u dobru i u zlu.

Jedva čekamo da opet budemo zajedno na našem stadionu, te da iz sve snage zajedno zapjevamo:

Mostar u srcu, Velež do groba!

Hvala Red Army, hvala RAja…

Kako je dobro vidjeti vas opet…”, stoji u pismu zahvalnosti Uprave Veleža svojim vjernim navijačima.

(NovaSloboda.ba)