Promovisana nova generacija polaznika za početni čin “policajac”

Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) promovisana je 38. generacija polaznika za početni čin “policajac”, a obuku je uspješno okončalo 46 polaznika iz ministarstava unutrašnjih poslova Srednjobosanskog i Posavskog kantona.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara kazao je da je Policijska akademija FMUP-a od svog postanka do danas doživjela mnoge organizacione promjene, ali je uprkos tome opstala i postala bolja i jača čemu svjedoči i 38. generacija.

“Nadam se da ćete vi, budući policajci, znanje i vještine koje ste stekli na Policijskoj akademiji FMUP-a adekvatno primijeniti u praksi i time opravdati naše povjerenje te doprinijeti kreiranju boljeg bezbjedonosnog okruženja i ugledu policijske profesije”, rekao je Čampara.

Napomenuo je da je obuka novoprimljenih policajaca i njihovo upoznavanje s načelima policijskog posla i nastavnim sadržajima doprinosi efikasnoj primjeni policijskih ovlaštenja i izvršavanju zadataka koji se u stvarnom životu postavljaju pred policijske službenike.

Direktor Policijske akademije FMUP-a Damir Vejo čestitao je polaznicima na ostvarenim rezultatima, te ih pozvao da se uvijek vode opštim interesom, jer imaju obavezu služiti samo i isključivo građanima Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

(Fena)