Svečani doček za Lanu Pudar u Mostaru

Mostarka Lana Pudar vratila se danas u svoj grad iz Rima, gdje je osvojila dvije srebrne i jednu zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju.

Lanu je dočekao veliki broj Mostaraca, koji su šampionki iz Rima priredili srdačan doček sa gromoglasnim ovacijama kada su je ugledali da dolazi.

“Hvala svima koji su došli i svima koji su mi priredili doček u mom Mostaru. Ponosna sam na ove rezultate koje sam postigla u Rimu i drago mi je što su se rad i trud, moj i mojih trenera, isplatili. Ove medalje posvećujem svim dragim ljudima u domovini i van nje i drago mi je što vas moji uspjesi čine sretnim. Veoma sam sretna, zadovoljna i ponosna zbog ovih medalja koje sam osvojila. Sada mi slijede Olimpijske igre u Tokiju, a tamo želim ući u polufinale. Ne mogu ništa obećati, ali ću sigurno dati sve od sebe za što bolji rezultat”, kazala je Lana Pudar.

Doček je upriličen na parkingu iza Gradske vijećnice, a Lanu je dočekao mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, te građani Mostara.

‘Juče kada sam u sredini na proglašenju vidio zastavu BiH, a pored nje dvije ruske zastave, tek sam tada bio pomalo u šoku. Ovo što je Lana napravila ovo je svjetski vrh plivanja i ja se nadam da smo mi u Gradu Mostaru svjesni šta mi imamo u našem gradu. Bila bi velika šteta kada Grad Mostar svog najvećeg ambasadora ne bi na pravi način iskoristio i pružio sve uslove za njen dalji razvoj”, kazao je na dočeku predsjednik KVS-a ”Orka” Damir Đedović.