Dudić: Velež je spreman za velike stvari

Fudbaleri Veleža danas putuju u Sjevernu Irsku, gdje će u četvrtak igrati protiv Coleraine u revanš susretu prvog pretkola Uefine Konferencijske lige.

“Rođeni” su na sarajevskoj Grbavici u prvom susretu svladali predstavnika Sjeverne Irske rezultatom 2:1, a trener Veleža Feđa Dudić kaže kako se u revanšu ne planira braniti.

“Nećemo ići tamo da bismo branili ovaj rezultat, izaći ćemo hrabro, postaviti se kao da je prva utakmica i ići na pobjedu. Takođe nas očekuje malo manji teren nego je to Grbavica, a uslovi su specifični, jer idemo igrati van države i to službenu evropsku utakmicu, pa će nam možda malo biti problem prilagoditi se na početku utakmice, ali očekujem da će na kraju sve biti u našu koristv jer smo u prošloj utakmici pokazali da smo bolji od našeg protivnika”, kazao je Dudić.

Dodao je kako će Coleraine u revanšu vjerovatno igrati više napadački.

“Utakmica neće biti ista kao prva. Očekujem da bi protivnik mogao možda odigrati i s dva napadača, promijeniti stil igre i izaći malo više jer, ipak, imaju jedan gol zaostatka, iako u posjedu ne mogu nešto puno promijeniti, ali sigurno se mogu primaknuti malo više naprijed i tražiti što više prekida iz kojih su opasni, a koje im na Grbavici nismo omogućili. Momci su spremni, jedva čekaju utakmicu i nadam se da će želja, htijenje i zalaganje biti kao što su bili u prvoj utakmici”, kazao je Dudić.

Kazao je kako “Rođenima” motiva neće nedostajati.

“Ne igramo Evropu svaki dan pa da se sada moramo motivisati, možda će biti teže motivisati igrače za prvu prvenstvenu utakmicu. I momci i ja bićemo sto posto motivisani i to sigurno neće izostati. Mi smo specifična ‘klapa’, na treningu pokušavamo postići da, prije svega, prevladava motivacija, smijeh, da su igrači zadovoljni i zaista imamo jednu porodičnu atmosferu. O nekoj nervozi uopšte ne razmišljamo, prošli smo dosta toga i želimo samo biti dobri i igrati fudbal. Ova ekipa je sazrjela i mislim da smo spremni za velike stvari”, rekaoje Dudić.

Što se tiče igračkog kadra, trener Veleža je naglasio kako nema povrijeđeni.

“Svi koji su bili na Grbavici, putuju i za Sjevernu Irsku. Obren Cvijanović i Alen Dejanović nisu još u kadru, ali očekujemo da će učestvovatii u ekipnom treningu već u subotu, kada se vratimo, a ovisno od umora pojedinih igrača, možda će i konkurisati za prvenstvenu utakmicu protiv Posušja”, kazao je Dudić.

Vezni igrač Veleža Samir Radovac kazao je kako će očekuje čvršću, agresivniju i borbeniju utakmicu nego što je to bila ona prva na Grbavici.

“U prvoj utakmici smo potpuno dominirali, ali, nažalost, nismo pobijedili s više od jednog gola razlike, ali i dalje smo u prednosti. Znamo što nas čeka, analizirali smo protivnika, ne idemo opušteno nego na pobjedu i nadamo se da ćemo nakon 90 minuta izboriti prolazak dalje”, kazao je Radovac.

Utakmica Veleža i Colerainea na rasporedu je u četvrtak, 15. jula, na stadionu Mourneview Park u Sjevernoj Irskoj s početkom u 21 sat.

(Fena)