BZK “Preporod” Hercegovina večeras organizuje bajramski koncert u Mostaru

Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina večeras organizuje bajramski koncert, u ambijentalnom prostoru mostarskog Centra za kulturu u 21 sat.

Predsjednik BZK “Preporod” Regionalnog društva Hercegovina Harun Hasanagić naveo je kako se održavanje ovogodišnjeg bajramskog koncerta u Mostaru odvija u sklopu manifestacije “Dani Preporoda 2021”, koja se od 16. do 25. jula održava u četiri grada u Bosni i Hercegovini, i to Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Trebinju.

“Potrudili smo se da bajramski koncert, koji će se održati u Mostaru, odražava tradiciju Bajrama, ali, istovremeno, i da zahvaljujući izvođačima, planiranom scenariju, tehničkoj izvedbi i ostalim segmentima koji će ga sačinjavati, bude atraktivan i zanimljiv posjetiocima. Svakako želimo iz Mostara, ovim koncertom poslati jasnu poruku prijateljstva”, kazao je Hasanagić.

Na koncertu će nastupiti Eldin Huseinbegović, hor Sejfullah iz Konjica, Pavao Aničić iz Siska, Ezher Helja, glumac Mirza Mušija, a organizatori su najavili i gosta iznenađenja.

Ulaz na koncert je besplatan, navodi u saopštenju BZK “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina.

(Fena)