Blistava privlačnost zvijezda

Dok u Cannesu sve blista – lopovi ne miruju!

Manekenka Bella Hadid (24) i njen otvoreni zlatni nakit na grudima apsolutno privlače pažnju. Hodala je crvenim tepihom filmskog festivala s mega dekolteom i privukla pažnju svih.

Međutim, blistave zvijezde ne privlače samo pažnju fotografa i obožavalaca! Kad VIP uz pratnju tjelohranitelja izlaze u šetnju, i pokazuju svoje zlatne lance, među gledaocima se ne nalaze samo obođavaoci, nego i oni sa malo dužim prstima. Glumica Jodie Turner-Smith (34) morala je tako nešto, vrlo bolno, doživjeti iz prve ruke.

Zapravo, Jodie je samo željela predstaviti njen film “After Yang”. Ali, nedeljno popodne nije provela ni u kinu niti na nekoj blistavoj premijeri, već je otišla u policijsku stanicu. Razlog: ukraden joj je nakit. Na Twitteru je napisala: “Nisam mislila da ću posljednji dan u Cannesu provesti dva i po sata u policijskoj stanici, ali evo, tu sam…”

Njen glasnogovornik je za časopis “Variety” potvrdio da je Turner-Smith zapravo otišao u policiju kako bi podnijela tužbu.

On je dodao da ukradeni nakit “vrijedi nekoliko desetina hiljada eura”. A osim blistavih dizajnerskih komada, ukraden joj je i pravi emotivni suvenir: Prema izvoru, vjenčani prsten njene majke Jodie Turner-Smith!

Lopovi su navodno upali u sobu Turner-Smith, u hotelu “Marriott”. Posebno uzbudljivo: Prema prvim nalazima policije, niko nije prisilno upao u njenu sobu. Odmah se postavilo pitaje, da li je onda neko, ko je imao pristup u sobu, bio umiješan u pljačku? Istraga je u toku!

Luksuzni hotel “Marriott” jedna je od glavnih adresa u Cannesu i, naravno, više nego dobro popunjen tokom filmskog festivala. Hram s pet zvjezdica nalazi se u centralnom dijelu Cannesa, u blizini Criosette. Trenutno noćenje u hotelu košta najmanje oko 1000 eura po sobi.

Glumica Jodie Turner-Smith, koja je u Cannes došla s jednogodišnjom kćerkom (otac djevojčice je njen suprug Joshua Jackson (43), odmah je s djetetom premještena u drugi hotel, a njen tim za sigurnost je pojačan.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)