SABNOR BiH: Dolazak u Drvar glas je za BiH, pokažimo da nas ima!

U utorak, 27. jula 2021. godine. navršava se 80 godina od početka ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašističkog okupatora i brojnih domaćih pomagača. Prve ustaničke puške pukle su u Drvaru, pa će se 80 godina kasnije u Drvaru na Centralnoj manifestaciji obilježavanja ovog važnog dana okupiti u Drvaru brojni antifašisti iz Bosne i Hercegovine, ali i iz svih država nastalih raspadom Jugoslavije. Manifestaciju organizuju SABNOR BiH i opština Drvar.

“Zbog sjećanja na ove herojske i slavne dane važno je ovoga 27. jula doći i biti u Drvaru. Pozivamo građane Bosne i Hercegovine na masovan dolazak u Drvar. Dođimo i jedinstveno dignimo glas u ime slobode, jednakosti i socijalne pravde. Drvar je pravo mjesto sa kojeg se treba čuti naš glas. Tmo gdje je pukla prva ustanička puška protiv fašizma, neka pukne i naš glas protiv svih oblika neofašizma danas. Dolazak u Drvar, glas je za BiH. Pokažimo da nas ima. Pokažimo da volimo svoju domovinu, ali i svima recimo da u našim venama teče krv ustanika iz 1941. Smrt fašizmu-sloboda narodu!”, poručuje: SABNOR BiH

U svečanom programu učestvovaće Kamerni ansambl “Kerubini” iz Banja Luke, dirigent Dušan V. Urošević, Mostarski teatar mladih, Kulturno umjetničko društvo “Mira Lukač” iz Drvara, te više etno grupa iz Drvara.

(NovaSloboda.ba)