Farik Repeša i Nidal Efica pobjednici “Šlaufijade”

Poslije više od 10 godina, danas je u Mostaru održana čuvena “Šlaufijada”, na kojoj je učestvovalo 9 ekipa sa po dva člana, koji su trku trebali početi i završiti na šlaufu, a najviše se ocjenjivala brzina.

Svaka ekipa mogla je birati hoće li plivati ili gurati šlauf, a za upravljanje je bilo dozvoljeno koristiti noge, ruke i papuče.

Spuštanje šlaufom niz Neretvu započelo je od plaže Bunur, a završilo ispod Starog mosta.

Prvo mjesto i novčanu nagradu od 100 KM osvojila je ekipa “Caffe bar Forza” (Farik Repeša i Nidal Efica), drugo  mjesto i 70 KM “Zip line Stari most” (Amar Škoro i Armin Karalić) i treće mjesto i 50 KM osvojila ekipa “K King design” (Harun Bajgorić i Enel Tiro).  

“Trka se prelamala ‘na trokutu’ na plaži u Cernici, jer su neki takmičari tu zaglavili. Drago mi je što su baš mladi momci pobijedili”, rekao je organizator te manifestacije ispred Kluba skakača u vodu “Mostari” Ermin Zukanović.

Zukanović je posebno izrazio radost da je ovo početak vraćanja djece na Neretvu jer će se, ako se to ne dogodi, tradicija ugasiti.

Zadovoljstvo nisu krili i ni članovi pobjedničke ekipe.

“Start je bio malo teži, hvatali smo brzake i oni su nas na kraju izvukli. Koristili smo se rukama i papučama i sve u svemu bilo je super”, rekao je Farik Repeša.  

(NovaSloboda.ba)