Na području Velike Kladuše zaplijenjena velika količina droge, uhapšene četiri osobe

Postupajući pod nadzorom Tužilaštva BiH, više desetina policijskih pripadnika Granične policije (Centralni istražni ured Odsjek za prikrivene operacije), uz podršku  Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše realizovali su akciju otkrivanja i zapljene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko tržištu u Bosni i Hercegovini i u zemljama EU, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tokom akcije, lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama R Hrvatske.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Evropskoj uniji, preduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama.

M. N.

(NovaSloboda.ba)