Zbog droge uhapšeni supružnici iz Posušja

U sklopu operativne akcije kodnog naziva “Lord” policijski službenici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su supružnike iz Posušja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK-a su 29. jula, zajedno s policijskim službenicima PU Posušje i Specijalne policije MUP-a ZHK-a, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu porodične kuće i pratećih objekata u mjestu Vrpolje, opština Posušje.

“Prilikom pretrage, policijski službenici su u prostoriji, koja je u sklopu porodične kuće, pronašli i izuzeli nasad od 39 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kompletnu opremu za laboratorijski uzgoj opojne droge marihuana, veći broj sjemenki indijske konoplje, te određenu količinu municije”, izvijestili su u petak iz MUP-a ZHK-a.

Nakon izvršene pretrage, supružnici S. K. (67.) i S. K. (64.) su privedeni u službene prostorije MUP-a ZHK-a Ljubuški gdje su lišeni slobode, te je nad njima otvorena kriminalistička obrada zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U toku postupanja po naredbi za pretragu, na mjestu događaja prisustvovao je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Široki Brijeg.

“Po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih osoba bitće upućen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg o počinjenom krivičenom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga”, saopšteno je iz MUP-a ZHK-a

(Fena)