Formirana Radna grupa za deponiju Uborak-Buđevci

Konstituirajuća sjednica Radne grupe za deponiju Uborak-Buđevci održana je u petak u Gradskoj vijećnici Grada Mostara, s ciljem preduzimanja aktivnosti u vezi problematike vezane za ovu deponiju.

Članovi Radne grupe su predsjednik Odbora za stambeno komunalne poslove Gradskog vijeća Grada Mostara Damir Šunjić, zamjenik predsjednika Odbora Haris Nazdraić, vanjski saradnik iz oblasti zaštite okoliša Antonela Musa, vanjski saradnik iz oblasti ekologije Danijela Petrović, vanjski saradnik iz oblasti hidrologije Ivan Cicko Antunović, vanjski saradnik iz oblasti zaštite okoline Zejnil Trešnjo, vanjski saradnik iz oblasti hemijske tehnologije Edhem Čustović, Azra Repeša ispred Deponija d.o.o. Mostar, biolog Pavle Spasojević, te sekretar Gradskog vijeća Marija Soldo, saopšteno je iz Službe za komunikacije, odnose s javnošću i međunarodnu saradnju GV-a Mostara.

Zadaci koji se stavljaju na obavezu Radnoj grupi su analiza svih prezentacija rješenja firmi održanih na tematskoj sjednici 10. juna u vezi s deponijom Uborak-Buđevci, izvještavanje o najprihvatljivijem rješenju vezanom za način zbrinjavanja otpada na regionalnoj deponiji, praćenje daljih aktivnosti vezanih za realizaciju Plana prilagođavanja upravljanja otpadom na deponiji, te obaveza kvartalnog izvještavanja GV Grada Mostara o preduzetim aktivnostima, stoji u saopštenju.

(Fena)