GO SDA Čapljina osuđuje napade na dva ugostiteljska objekta u Počitelju

Gradski odbor SDA Čapljina, najoštrije osuđuje  napad huligana na navijače Veleža i ostale prisutne u dva ugostiteljska objekta u Počitelju, kao i vješto manipulisanje od strane policije i pojedinih medija, koji uporno napadnute predstavljaju kao napadače. Istovremeno, GO poziva

istražne organe i policiju na trenutnu akciju s ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora.

“Ovo nije prvi put da ista navijačka grupa bezobzirno upada u pažljivo birane dijelove sa ciljem izazivanja nereda, uništavanja imovine, ali i planskog i opasnog narušavanja ukupnih odnosa.

Počitelj i njegovi mještani ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako tolerisanje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikovanje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama.

Krajnje je vrijeme da policija u Čapljini i HNK-u provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, pronađe i uhapsi počinioce. Građani ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu i izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah!”, stoji na kraju saopštena GO SDA Čapljina.

(NovaSloboda.ba)