Bošnjaci Nevesinja: Pozivamo naše komšije da gradimo dobrosusjedske odnose

Povodom dešavanja u noći između 31. jula i 1. avgusta, u selu Hruštima, saopštenjem za javnost oglasili su se i predstavnici pravnih subjekata Bošnjaka Nevesinja.

U saopštenju su oštro osudili vandalski čin ispisivanja prijetećih poruka „Nož, žica, Srebrenica“ preko državne zastave na  autobuskom stajalištu u ovom povratničkom selu.  

“Ispisivanje poruka mržnje preko državne zastave nije nikakva slučajnost. Takav rukopis je jasan i čitljiv svima. Uprkos uvredi koja je duboko povrijedila naše dostojanstvo, pozivamo naše komšije da jačamo naše dobrosusjedske odnose i zajedno osudimo ovaj necivilizacijski čin, jer dobri komšijski odnosi nemaju alternativu. Ne dopustimo ekstremizmu da pokoleba naše namjere da gradimo društvo jednako za sve. Od nadležnih opštinskih organa tražimo da se jasno i nedvosmisleno ograde od neodgovornih pojedinca i njihovih nalogodavaca, a od nadležnih istražnih organa da rasvijetle pozadinu ovog vandalizma i da počinioce adekvatno kazne.  Poruke koje su ispisane u Hruštima nikome ne donose dobro i prijetnja su svima2, ističe se u saopštenju.

(NovaSloboda.ba)