Kućni ljubimac

Ona lovi sa sibirskim smeđim medvjedom i senzualno pozira s ovim grabežljivcem. Slike koje oduzimaju dah prikazuju Ruskinju Veroniku Dichku (25) sa njenim ličnim “umiljatim medom”.

Kaže da je ovaj neobičan odnos nastao u Novosibirsku (Rusija). Manekenka i plesačica Veronika ispričala je britanskom listu “Daily Mail” priču: “Kolos od 200 kilograma kupila je u bankrotiranom safari parku. Ona mu je dala ime “Archie” – i sada ga drži kao “kućnog ljubimca”.

Zašto?

Odgovor: “Životinju ne možete pustiti u divljinu jer je čitav život bila u zatočeništvu. Arči me doživljava kao dio svoje porodice. Dijelimo hranu, on se čak sakriva u mom naručju kad se boji”.

Zar stvarno? Činjenica je da Veronika Dichka pozira s medvjedom za fotografisanje i video snimke, a na društvenim mrežama ovim slikama ostvaruje veoma mnogo klikova.

Ona kaže, „Archie provodi svaki dan sa mnom. Lud je za vodom. Jako voli kad ga vodim na nova mjesta”.

Čak i nasuprot činjenici, ovaj grabežljivac je opasan po život! Biolog i stručnjak za životinje dr. Mario Ludwig (64) je užasnut i kaže: „Medvjedu nije mjesto u domaćinstvu. Samo jednom mora zamahnuti šapom i ode glava”.

(daily)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)