Barbarez i Bolić vjeruju u uspjeh Veleža protiv Elfsborga

Fudbaleri Veleža sutra u švedskom Borasu igraju prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Elfsborga.

Velež je u 2. kolu izbacio ekipu grčkog AEK-a i s pravom se nada da može izboriti plasman u playoff ovog takmičenja.

“Rođene” podržavaju brojne poznate ličnosti, bivši i sadašnji sportisti, a jedan od najpoznatijih zasigurno je bivši kepiten fudbalske reprezentacije BiH, koji ne krije da je veliki navijač mostarskog kluba.

“Veliki sam ljubitelj i navijač Veleža. Ljudi mi čestitaju na njihovim uspjesima iako nemam veze s tim. Nadam se da će nas obradovati još koji put i da će nastaviti s uspjesima. Nadam se da Veležu znači naša podrška”, kazao je Barbarez.

Vjeruje da se Velež može nositi sa švedskim timom, te napominje da danas svi znaju igrati fudbal.

“AEK je tu pogriješio što se tiče Veleža. Svi danas znaju igrati fudbal. Vjerujem da Velež ima snagu da nastavi s ovakvim igrama, imaju zajedništvo i odgovarajući pristup igri, a rezultat će sam doći”, dodao je.

Još jedan proslavljeni bh. fudbaler i bivši reprezentativac Elvir Bolić smatra da je Velež kroz utakmice sa AEK-om pokazao da se može nositi s ekipama tog ranga, gdje se nalazi i Elfsborg.

“Velež nas je sve pozitivno iznenadio i pokazao da dobar rad donosi rezultate. Mislim da će to biti podstrek i za druge klubove, a nadam se da će Velež doći daleko u Konferencijskoj ligi, pa možda čak i do grupne faze. U svoj ovoj euforiji, nadam se da će uspjeti ostvariti dobar rezultat”, rekao je Bolić. 

Utakmica Elfsborg – Velež na rasporedu je sutra u 18,45 sati, dok se revanš igra sedam dana kasnije na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.

(Fena)