Reprezentativci BiH u umjetničkom i brzom klizanju počeli pripreme za predstojeća takmičenja

Reprezentativci BiH u umjetničkom i brzom klizanju, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, otpočeli su intenzivne pripreme za nastup na Svjetskim kupovima, Evropskim i Svjetskim prvenstvima, Juniorskom Grand Prixu, Alpe Adria Trophy itd, u klizačkoj sezoni 2021/22.

Edin Branković i Tarik Omeragić su pripreme počeli ranije. 

Nakon kondicionih priprema u Sarajevu, brzoklizači Ermin Raščić i Illan Krstić otputovali su na ISU Development kamp za brzo klizanje, koji se održava od 5. do 15. avgusta u Celju (Slovenija).U nastavku, Raščića i Krstića očekuju nastupi na AAT u Zagrebu i Beogradu.

Zara Husedžinović, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju, pripreme za nastup na Juniorskom Grand Prixu obaviće u Zagrebu od 12. do 30. ovog mjeseca. Zara sa svojim trenerom Karlom Požgajčićem putuje 31. avgusta u Košice-Slovačka, gdje će nastupiti na JGP, koje se održava od 1. do 4. septembra ove godine.

Reprezentativni klizački par Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Ekatarina Mitrofanova/ Vladislav Kasinskij, pripremaju se u Moskvi za kvalifikaciono takmičenje za Zimske olimpijske igre 2022. Ovo kvalifikaciono takmičenje održaće se u Oberstdorfu (Njemačka) od 22. do 25.09. Četiri prvoplasirana para će ostvariti plasman za nastup na ZOI 2022.

“Kako je ovo prvi nastup našeg klizačkog para u seniorskoj konkurenciji, Savez klizačkih sportova BiH je planirao da u okviru priprema pred odlazak u Oberstdorf, zabilježe i jedan nastup na takmičenju u Rusiji radi sticanja samopouzdanja i rutine u takmičarskoj izvedbi programa”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)