Irma Baralija podnijela ostavku na mjesto podpredsjednice Naše stranke

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija danas je obavijestila Glavni odbor te stranke da daje neopozivu ostavku na tu stranačku poziciju.

Razlozi za ostavku su porodične prirode, te smatra da zbog njih neće moći u punom kapacitetu obavljati funkciju podpredsjednice. Ostavka je stoga izraz njene odgovornosti prema stranci, saopštili su iz Naše stranke.

“Poučena iskustvom upravo završene kampanje u okolnostima koje su svima poznate, smatram da  u narednoj godini meću moći u potpunosti biti posvećena i predana stranci, što vjerujem da je obaveza svakog pojedinca u rukovodstvu u narednoj godini, koja će, svjesni smo, biti izuzetno politički izazovna i intenzivna zbog izbora koji nam predstoje“, navela je Baralija u pismu Glavnom odboru.

Baralija se, takođe, zahvalila svima koji su je na prethodnom Kongresu birali za podpredsjednicu, te, takođe, naglasila da ona ostaje u stranci i predsjednica Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

Generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk ovim povodom se zahvalio Irmi Baraliji na dosadašnjem radu na mjestu podpredsjednice, posebno istakavši njene zasluge za dosadašnji uspjeh stranke.

“Irma Baralija je osoba koja je nakon 12 godina neodržavanja izbora u Mostaru dovela u taj grad izbore i demokratiju. Najvažnija je korist tog njenog rada za građane, ali nema sumnje da smo tom njenom pobjedom i kao stranka stekli dodatni ugled. Ta pobjeda izraz je njene upornosti i principijelnosti koju je pokazala i poslije, kao gradska vijećnica. Irma će, kao vijećnica Naše stranke, nesumnjivo nastaviti doprinositi razvoju Mostara u svom mandatu vijećnice i lično mislim da je bolje da se rastereti svega što bi je moglo u tom poslu ometati”, kazao je.

Uk je rekao da će novi podpredsjednik ili podpredsjednica biti birani na prvoj sljedećoj sjednici Glavnog odbora, te da ne može predvidjeti ko bi to mogao biti, s obzirom na činjenicu da se za tu poziciju može kandidovati bilo koji član Naše stranke, stoji u saopštenju.

(Fena)