Idemo dalje…

Italijanska olimpijska influencerica imala je veliki peh u polufinalu na 1500 metara!

Italijanska olimpijska influencerica i atletičarka Gaia Sabbatini (22) plasirala se u polufinale na 1500 metara za žene, na svom prvom ušešću na olimpijskim igrama, ali nije uspjela ući u finale, uprkos novom ličnom rekordu. A to uglavnom ima veze s gorkim padom, koji nije mogla izbjeći…

Gaia ima oko 267.000 pratilaca na Instagramu. Tamo redovno objavljuje fotografije na kojima se, uglavnom pojavljuje u oskudnoj odjeći. Oni su zajedno sa njom patili u njenoj drami na Olimpijadi u Tokiju.

Sabbatini je trčala odlično tokom polufinalu na 1500 metara. Usred trke, jedna sportistkinja pada ispred nje pada, ometa je, i Gaia prekida do tada veoma uspješnu trku.

Na Instagramu je nakon polufinala napisala: “Evo me … šta reći … prilično sam tužna, tužna jer sam propustila olimpijsko finale zbog pada koji se dogodio ispred mene i koji me, nažalost, onesposobio i nije mi dozvolio da se za svoj san izborim na pošten način”.

Nastavila je: „Danas sam pokazala da sam zaslužila finale i to mi daje još više energije za moje buduće ciljeve! Hvala vam što ste sanjali sa mnom! Najbolje je još pred nama!”

Zvuči kao da se njeni fanovi već  mogu radovati učešću Sabbatini na sljedećim Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)