Uspješan agent

Kao i mnogi drugi, i francuska glumica Camille Cottin (42) patila je od egzistencijalnih strahova u ranim fazama pandemije.

Pitala se hoće li se ikada vratiti na posao, rekla je za New York Times. U to vrijeme, nije znala da je serija “Call My Agent!”, u kojoj igra jednu od glavnih uloga kao Andréa Martel, postigla veliki uspjeh čak i u SAD -u. Ove godine, Cottin će se moći gledati u dva filma (“Stillwater” i “House of Gucci”) i ne mora brinuti o novim ulogama. Njena slava samouvjerene i osjetljive filmske agentice Andrée nema nikakve veze s njinim učestvovanjem u filmu “Stillwater” zajedno s Mattom Damonom: režiser nije ni znao za seriju kada je dopustio da Cottin dođe na kasting. Najduži dio svoje glumačke karijere Francuskinja je provela u pozorištu. Naravno da je sretna zbog velikog filskog uspjeha, ali to ne vidi kao garanciju za glamuroznu budućnost.

“Kad bih sad imala 20 godina, mogla tako pomisliti:” O moj Bože, dobiću Oscara “, rekla je za New York Times.

Danas ona zna: Možete napraviti korak naprijed, i stajati na vrhu, a onda bi stvari odjednom mogle opet krenuti nizbrdo. Život nikad ne teče ravnom linijom.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)