I dalje aktivni požari na području Konjica, Jablanice i Stoca

I dalje je aktivan požar iznad Donje Jablanice. Požar se nalazi na nepristupačnom terenu. Zatražena je pomoć helikoptera Helikopterskog servisa RS u nastavku gašenja iz vazduha.

Od 15 do 18,30 sati gorila trava i nisko rastinje u mjestu Slatina, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

Jutros od 07 sati aktivan je požar na Zvekuši. Na gašenju u  angažovani pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic, vatrogasci preduzeća Šumarstvo-Prenj, kao i mještani. Sinoć u 20,04 sati iz CZ-e Konjic stigao zahtjev za pomoć helikoptera u gašenju požara.

Na području Konjica (Stojkovići, Idbar i Vrbići) u protekla 24 sata gorila je šuma, smreka, trava i nisko rastinje.

Na području opštine Stolac još je aktivan požar na lokaciji Derani. Vatra ne prijeti kućama. Otežano je gašenje zbog nepristupačnosti terena i minski sumnjive površine. Na terenu su pripadnici  DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Juče od 10,40 do 17,10 sati ponovo se aktivirao požar na Čabulji, a požari su zabilježeni u Donjoj Jasenici i Gnojnicama, gdje gorila trava, nisko rastinje i smeće u kontejneru, a na starom Veležovom igralištu gorila je reklama.

U Bajevcima, Gabeli i Dubravici (Čapljina) gorio je biljni otpad, trava i smeće.

Kod vrtića u Čitluku gorila je trava i nisko rastinje, a u Broćanskoj ulici, Donjem Velikom Ograđeniku gorila je trava i nisko rastinje

(NovaSloboda.ba)