Utakmice sa Kuvajtom i Kazahstanom uz prisustvo publike

Nakon gostovanja u Francuskoj 1. septembra, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će dvije utakmice odigrati na „Bilinom polju“ u Zenici.

Prva je na rasporedu prijateljska utakmica sa Kuvajtom 4. septembra u 20,45 sati, dok će kvalifikacioni meč sa Kazahstanom biti odigran 7. septembra, takođe u 20,45 sati.

Shodno odluci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, za utakmice u Zenici biće dozvoljeno prisustvo 6.000 gledalaca (50 posto kapaciteta stadiona), saopštno je iz FS BiH.

Svi gledaoci su u obavezi da poštuju predviđene higijensko epidemiološke mjere koje se odnose na nošenje maski tokom trajanja utakmice, te poštovanje predviđene distance. Takođe, za ove utakmice neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita.

Svi prisutni će prilikom dolaska na stadion morati da posjeduju: negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji

O načinu prodaje, distribucije, te o cijenama ulaznica javnost će biti obaviještena u najkraćem mogućem roku nakon što nadležni organi FS BiH definišu neophodne pojedinosti vezane za prethodne odluke, navodi se u saopštenju.

(NovaSloboda.ba)