U Federaciji BiH započinje školska 2021/2022. godina

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti objavilo je da nova školska 2021/2022. godina počinje u srijedu, 1. septembra u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom i Bosanskopodrinjskom, te Kantonu Sarajevo, dok će u ponedeljak, 6. septembra početi i u Unsko-sanskom kantonu, Posavskom, Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom, te Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10.

U svim kantonima, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programa, uz poštovanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke poželjelo je svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu, te da ostanu dobro i zdravo.

Upućen je poziv svim učenicima i nastavnicma, ali i roditeljima, da se ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama, u školi i izvan nje, a kako bi mogućnost zaraze bila svedena na minimum i osigurano nesmetano odvijanje nastave.

Inače, u svim kantonima će se kontinuirano pratiti epidemiološka situacija, na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, saopšteno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Fena)