U Narodnom pozorištu Mostar započinje nova sezona

Narodno pozorište u Mostaru započinje novu pozorišnu 2021/2022. sezonu gustim rasporedom i uzbudljivim nastupima, pa tako već u četvrtak, 2. septembra, ansambl NPM-a putuje za Jajce, gdje će na jubilarnim 40. Pozorišnim igrama BiH nastupiti sa predstavom „Novo normalno show“ autora i režisera Ivana Lea Leme. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice plesnog studija „Mo Stars“.

Nakon toga, u utorak, 7. septembra, slijedi gostovanje u JU Centar kulture i mladih opštine Centar Sarajevo sa komedijom „Ne igraj na Engleze“ autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić. Publika će imati priliku gledati ovu predstavu na Velikoj sceni NPM-a u srijedu, 15. septembra, sa početkom u 20 sati u okviru projekta Open City Mostar, koga organizuje Mostar Rock škola – Muzičkog centra Pavarotti u partnerstvu sa Gradom Mostarom, a koji podržava Evropska unija u Bosni i Hercegovini. Ulaz na predstavu je besplatan, uz obavezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a koja je otvorena svakim radnim danom od 9 do 14 sati. Broj mjesta je, u skladu sa epidemiološkim mjerama, ograničen.

Narodno pozorište Mostar dio je i ovogodišnjeg programa XX festivala bh. drame Zenica 2021., na kome će nastupiti u subotu, 18. septembra, sa višestruko nagrađivanom predstavom „Identitluk” autorski projekat ansambla predstave, režiserke Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, nastala u koprodukciji NP Mostar, HNK Mostar i SIU Mostar. U predstavi igraju: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Nedim Malkočević i Dražen Pavlović.

Osim ovih gostovanja, krajem septembra publiku očekuje ranije najavljena premijera predstave „Heroj nacije“ autora Ivana Lalića, u režiji Gorana Damjanca, te 18. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“, a sa više detalja javnost će uskoro biti upoznata.

(NovaSloboda.ba)