Košarkaši Warriorsa, Netsa i Knicksa moraće se vakcinisati

Košarkaši Golden State Warriorsa, New York Knicksa i Brooklyn Netsa moraće se vakcinisati kako bi mogli nastupati u domaćim utakmicama, odlučilo je vođstvo NBA lige, o čemu su izvijestili brojni američki mediji.

Prema novim odredbama koje su na snazi u San Franciscu i New Yorku, sve osobe starije od 12 godina moraju biti vakcinisane da bi mogle ući u određene objekte i prisustvovati određenim događajima. Na popisu objekata u kojima spomenuta odredba vrijedi su Chase Center u San Franciscu, te Madison Square Garden i Barclays Center u New Yorku.

Oslobođeni ove obaveze su svi oni koji se ne smiju ili ne žele vakcinisati zbog opravdanog medicinskog ili vjerskog razloga, prenosi Hina.

Zanimljivo je da su iz ove odredbe isključeni članovi ekipa, koje će gostovati u tim dvoranama.

Prema pisanju sportskog portala “The Athletic”, svaki igrač koji ne bude na raspolaganju zato što nije vakcinisan, može biti kažnjen smanjenjem plate, a prijetiće mu i dodatna novčana kazna ili suspenzija.

Više medija je prenijelo i informaciju da su iz NBA ureda upozorili sve klubove da svi klupski službenici i članovi osoblja u dvoranama, koji će dolaziti i blizak kontakt s igračima, moraju biti potpuno vakcinisani do početka nove sezone, 19. oktobra.

(Fena)