Vlada HNK-a osigurala sredstva za nabavku hiljadu školskih torbi i pribora

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i ove je godine odobrila kantonalnom Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite sredstva za nabavku ukupno hiljadu kompleta torbi i školskoga pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica s područja HNK-a.

“Mi nastavljamo ulagati maksimalne napore kako bismo kontinuirano unaprjeđivali uslove školovanja u kantonu, podižući životni standard prosvjetnih radnika, obnavljajući i energetski unaprjeđujući naše škole, školska igrališta i dvorane, svjesni kako je uloga obrazovanja od presudne važnosti za budućnost svakoga društva. U nadi kako i ovim činom makar djelomično olakšavamo pripremu za školu našim mališanima i njihovim roditeljima, koristim priliku svima poželjeti sretan i uspješan početak školske godine”, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a.

Dodjela školskih torbi i pribora redovna je aktivnost Vlade i resornoga ministarstva, koja se provodi u suradnji s centrima za socijalni rad po opštinama i gradovima HNK-a, a sve s ciljem osiguranja jednakih mogućnosti obrazovanja za svu djecu na prostoru kantona.

(NovaSloboda.ba)