Zapažen nastup brzoklizača Tarika Omeragića u Torinu

Seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju, Tarik Omeragić, zbog nedostatka uslova u Sarajevu, od početka maja ove godine nalazi se na pripremama u Belgiji, Francuskoj i Italiji. U sklopu priprema za nastup na četiri Svjetska kupa (Kina,Japan, Mađarska i Holandija), koji su ujedno i kvalifikacioni za odlazak na ZOI 2022.godine, naš reprezentativac nastupio je 4. i 5. septembra na Courmayeur Cupu u Torinu.

U konkurenciji 72 brzoklizača (46 takmičara i 26 takmičarki) iz 11 zemalja, Tarik je u izuzetno jakoj konkurenciji imao zapažen nastup.

U trci na 1000 m, klizao je odlično, postavio novi lični rekord i na kraju zauzeo izvaredno 18. mjesto. Na 1500 m bio je, takode, dobar, zauzevši 26. mjesto, a na 500 m, gdje je očekivao najbolji rezultat, imao je pogrešan start i nije završio trku.

“Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, zadovoljan je sa nastupom Tarika na pomenutom takmičenju, trenutnom formom koja obećava pred odlučujuće nastupe na Svjetskim kupovima i kvalifikacijama za odlazak na ZOI 2022.godine”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)