Schmidt se sastao s Vučićem

Visoki predstavnik Christian Schmidt boravio je danas u zvaničnoj posjeti Beogradu, gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Visoki predstavnik Schmidt i predsjednik Vučić razmijenili su mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u regionu sa naglaskom na napretku Bosne i Hercegovine i drugih zemalja Zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji. Visoki predstavnik Schmidt naveo je da je funkcionalnost države BiH neophodan faktor kako bi se dostigao stepen na kome joj više neće trebati međunarodna supervizija, kao i za napredak ka EU integracijama.

Visoki predstavnik, takođe, je izrazio podršku inicijativama usmjerenim ka regionalnoj integraciji svih zemalja na Zapadnom Balkanu, koja treba da bude inkluzivna i da predstavlja korak naprijed ka evropskoj integraciji. On je pohvalio stalnu podršku predsjednika Vučića suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Tokom posjete Beogradu, visoki predstavnik sastao se i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem, saopšteno je iz OHR-a.

(NovaSloboda.ba)