Skupština Aluminija danas o zaključenju ugovora o zakupu pogona Anoda

Redovna (ponovljena) Skupština društva Aluminij d.d. Mostar održaće se danas u sjedištu tog društva.

Na predloženom dnevnom redu naći će se, uz ostalo, izbor radnih tijela Skupštine (predsjednika Skupštine i dva ovjerivača zapisnika Skupštine), donošenje odluke o zaključenju Ugovora o zakupu pogona Anoda društva Aluminij d.d. Mostar s društvom Aluminij Industrija d.o.o., te donošenje odluke o usvajanju Godišnjeg izvještaja o poslovanju Društva za 2020. godinu, koje uključuje Izvještaj Uprave o poslovanju s finansijskim izvještajem, zatim Konsolidovani financijski izvještaj, Reviziju finansijskih izvještaja nezavisnog vanjskog revizora, Reviziju konsolidovanih finansijskih izvještaja i Izvještaj o radu Nadzornoga odbora za 2020. godinu.

Osim toga, za dnevni red je predloženo i donošenje odluka o načinu pokrića gubitka, o izboru vanjskog nezavisnog revizora za 2021. godinu, te o izglasavanju povjerenja Nadzornom odboru, pojedinačno.

Kako je ranije saopšteno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, za učešće u radu i odlučivanju na redovnoj Skupštini privrednog društva Aluminij d.d. Mostar Federalna vlada je opunomoćila Senada Zekića.

(Fena)