Kadeti JK Neretva bez premca u Sarajevu

Proteklog vikenda, u sportskoj dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici u Sarajevu, održan je Međunarodni judo turnir u organizaciji JK Željezničar. Ovo takmičenje tradicionalno se održava u čast velikog sportiste i heroja grada Sarajeva, Vinka Šamarlića, koji je poginuo 8. juna 1992. godine, nekoliko dana prije odlaska na Olimpijske igre u Barceloni.

Na 29. Memorijalu u čast Šamarlića, okupilo se preko 350 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i cijele Bosne i Hercegovine.

Mostarska Neretva nastupila je sa svojih 11 takmičara, a u Mostar su se vratili sa 10 osvojenih medalja i 2 pehara. Osvojene su 4 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane medalje. Judaši Neretve u konkurenciji kadeta i ovaj put bili su bez premca, te ostvarili sjajan uspjeh, osvojivši pehar za ekipno prvo mjesto od ukupno 35 ekipa iz regije sa najvećim brojem bodova.

Pored ovog sjajnog rezultata, klub je osvojio i titulu za najuspješnijeg takmičara cijelog turnira, a ovaj put to je bio Rino Vrljić, inače još uvijek mlađi kadet. Vrljić se takmičio u dvije starosne kategorije (U15) i (U18), te u oba uzrasta napravio sjajan rezutat, osvojivši dvije zlatne medalje. Vrljić je dvostruki prvak BiH za 2021. godinu.

Zlatne medalje osvojili su:

-Rino Vrljić (2 zlatne) do 55 kg (U15) i (U18)

-Josip Previšić do 81 kg (U18)

-Sergej Jrendić preko 90 kg (U18)

Srebrne medalje osvojili su:

-Lana Čarapina do 44 kg (U15)

-Korina Džidić do 57 kg (U15)

-Domagoj Jozeljić do 90 kg (U18)

Brončane medalje svojili su:

-Dragan Paol Senkić do 73 kg (U18)

-Hrvoje Knezović do 81 kg (U18)

-Adnan Demirović do 90 kg (U18)

JK Neretva je na turniru ostvario sjajan rezultat, osvojivši pehar za najuspješniju ekipu kadeta, pehar za najuspješnijeg takmičara turnira, te u ukupnom poretku i broju bodova zauzela 6 mjesto od ukupno 35 judo timova. Ovaj put, bez medalje ostali su Đulijano Osmanović i David Brkić, a ekipu iz Neretve vodili su treneri Majo Ćeško i Srđan Ajvaz.

(NovaSloboda.ba)