Počeo upis u Mostarske mažoretkinje za novu sezonu

Mostarskle mažoretknje, „živi simboli grada Mostara“, kako ih mnogi zovu, i ove sezone otvaraju vrata za nove članice.

Kroz  26 godina uspješnog rada, postale su kolektiv, koji je ne samo postao simbol grada Mostara, nego i simbol jednih od najprepoznatljivijih mažoret ekipa u Evropi.

Osvajačice su brojnih nagrada i priznanja, zatim brojnih titula, kako državnih tako i evropskih prvaka, te se svake godine u Mostar vraćaju sa izuzetnim rezultatima sa svih takmičenja na kojima se pojave.

Osim brojnih atraktivnih nastupa, humanitarnih,protokolarnih, nastupa na svim najvećim manifestacijama u Mostaru, kulturnim, sportskim i mnogim drugim i naravno takmičenjima, mažoretkinje su stalne gošće prestižnih evropskih festivala i smotri, a svake godine, tokom velikih evropskih turneja, posjete po nekoliko poznatih evropskih centara.

Šta Mažoretkinje kao aktivnost pružaju svojim članicama?

Mažoretkinje kao sportsko -plesna aktivnost svoje članice uče osnovama mažoret plesa, a kroz taj proces višestruko povoljno djeluju na: cjelokupni motorički razvoj djeteta, podizanju samopouzdanja kod djece, pravilnom držanju tijela kod djece, razvijaju njihove socijalne vještine u timskom duhu i ponašanju, razvijaju koordinaciju nogu i ruku kroz ples i motoričke vježbe, uče ih pozitivnim vrijednostima, razvijaju koncentraciju i pamćenje, poboljšavaju kondiciju.

Nova sezona  2021/2022 za Mostarske mažoretkinje već je krenula a upisi za sve one koji se žele pridružiti kreću od 15.9 te traju do popunjenja slobodnih mjesta u grupama.

Tim povodom pozivamo sve zainteresirane djevojčice i djevojke da  dođu i postanu “živući simbol grada Mostara “

Sve zainteresirane članice mogu nam se obratiti putem naše službene Facebook stranice https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/ , službene Instagram stranice mostarske_mazoretkinje, e-maila mostarmajorettes@gmail.com ili na broj 063 316 529  te dobiti željene informacije  o upisu .

Na upis se mogu odazvati djevojke i djevojčice uzrasta  od 5 godina  pa do 18 godina.

(NovaSloboda.ba)