Pretežno sunčano

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature vazduha izmjerene u 08 sati: Bjelašnica, Bugojno i Drvar 8 stepeni, Jajce i Livno 9, Bihać, Ivan-sedlo, Prijedor i Sanski Most 10, Široki Brijeg i Zenica 11, Banja Luka, Doboj, Sarajevo i Tuzla 12, Grude 13, Bijeljina 14, Trebinje 18, Mostar 20, Neum 21 stepen.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 25 i 31 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Biometeorološke prilike su povoljne.

Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije.

Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Preporučuje se prikladno oblačenje, kako bi se po potrebi raskomotili.

—–

BIHAMK

Pojačana frekvecija vozila posebno u gradskim centrima

Frekvencija vozila u jutarnjim satima je pojačanog intenziteta,.

Vozače na svim dionicama savjetujemo da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11,45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1, zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Za danas je planiran početak novog režima saobraćanja u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica. Tokom dana, saobraćaće se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04,30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta., saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)