Danas mostarski derbi, nema organizovanog odlaska Veležovih navijača

U zaostaloj utakmici fudbalske Premijer lige BiH danas u 17 sati na stadionu pod Bijelim brijegom sastaće se gradski rivali Zrinjski i Velež.

“Svjesni smo da neće biti lako. Velež je respektabilan protivnik i biće vrlo uzbudljiva utakmica. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, kako na terenu tako i van terena”, najavio je derbi trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Dodao je kako sudar gradskih rivala uvijek ima dodatnu težinu, iako, po njegovim riječima, radi se o još jednoj utakmici u kojoj se igra za tri boda.

Nakon prošle sezone u kojoj “Plemići” nisu izborili Evropu, u svlačionici Zrinjskog ovoga ljeta dogodio se popriličan broj promjena.

“Napredovali smo u mnogim segmentima od kad sam ja došao u klub. Naravno, promijenilo se i dosta igrača, što je normalno nakon sezone u kojoj nismo ostvarili cilj. Napravili smo jedan miks koji za sada izgleda dobro”, prokomentarisao je te promjene strateg Zrinjskog.

S druge strane, Velež je prošle sezone izbori izlazak u Evropu nakon 30 godina. “Rođeni” su odigrali nekoliko sjajnih utakmica u pretkolima UEFA-ine Konferencijske lige, ali ih je to koštalo nešto lošijeg otvaranja nove sezone u domaćem prvenstvu.

“Mislim da se u ovom trenutku sastaju dvije ekipe koje žele igrati, koje igraju visoki presing i igraju za gol više. Očekujem dobru utakmicu ako to bude dozvoljavalo vrijeme, jer se očekuje sparina”, kazao je trener Veleža Feđa Dudić.

Utakmica se igra u terminu od 17 sati uz prisustvo gledalaca, s tim da neće biti organiziranog dolaska Veležovih navijača.

Zrinjski u utakmicu ulazi s drugog mjesta uz 15 bodova, dok je Velež peti s 11 bodova.

(Fean)