Duraković razriješen dužnosti predsjednika Skupštine opštine Srebrenica

Ćamil Duraković razriješen je dužnosti predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Na prijedlog podpredsjednika Skupštine Radomira Pavlovića, glasalo se o smjeni Durakovića, a za prijedlog smjene je glasalo petnaest odbornika, dok je jedan bio protiv.

Odbornik Zulfo Salihović prethodno je predložio da se prijedlog smjene Durakovića povuče sa dnevnog reda, što srpski odbornici nisu prihvatili. Nakon što je Duraković razriješen dužnosti, bošnjački odbornicii napustili su sjednicu dok su srpski odbornici nastavili s radom zajedno sa jednim bošnjačkim odbornikom Salkom Turusnovićem, koji je u nastavku izabran za novog predsjednika Skupštine.

“Desilo se ono o čemu je se govorilo proteklih mjeseci, danas je provedeno u djelo. Odluku nije pokrenuo klub koalicije’Moja adresa Srebrenica’. nego srpske stranke, tražeći podobnog Bošnjaka, koji može sjesti na tu poziciju da odgovara njihovoj politici. Mi smo napustili sjednicu, a ostao je odbornik Salko Tursunović i ne znam šta se dalje dešava na sjednici”, kazao je Feni Ćamil Duraković.

Na današnjoj sjednici, odbornici trebaju da raspravljaju o Izvještajima rada preduzeća, čiji je osnivač Skupština opštine Srebrenica, te o odborničkim pitanjima, kao i o prijedlogu rebalansa budžeta opštine Srebrenica za 2021. godinu.

(Fena)