Određen jednomjesečni pritvor Branislavu Zeljkoviću i drugima

Okružni sud u Banjoj Luci – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala danas je donio odluku o mjerama pritvora za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostalu trojicu osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

Osumnjičenim je određen pritvor u trajanju od mjesec dana.

“Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima B. Z, S. B, D. D. i S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili B. Z. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja Krivičnog zakonika Republike Srpske, S. B. i D. D. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju određen pritvor koji može trajati najduže jedan mjesec, a koji pritvor se ima računati počev od časa lišenja slobode”, navodi se  u saopštenju iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

Pritvor za osumnjičenog B. Z. može trajati najduže do 16. oktobra, za osumnjičene S. B., D. D. i S. M. do 15. oktobra.

Protiv osumnjičenih B. Z, S. B, D. D. i S. M. pritvor je određen zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Zbog ove odluke Suda, odbrana optuženih najavljuje žalbu.

(Fena)